VIDEO: 15-jarig voetbaltalent in Noorse selectie

Martin Ødegaard (15) wordt gezien als nieuwe Messi

VIDEO: 15-jarig voetbaltalent in Noorse selectie

De vijftienjarige Martin Ødegaard is de revelatie van het moment. Het voetbaltalent van de Noorse club Strømsgodset IF is de jongste debutant ooit in de Noorse nationale selectie. Ødegaard wordt al gezien als de nieuwe Messi. Als aanvallende middenvelder beschikt Ødegaard over een fijne techniek, goede balvaardigheid en snelheid. Ondanks alle media-aandacht geeft de jonge Ødegaard aan zich alleen te willen bezighouden met zijn ontwikkeling als voetballer. ''Alle andere randzaken zijn niet belangrijk, dus daar verspil ik geen energie aan. Ik ben pas vijftien jaar en heb geen haast''.(Nos.nl) 

 

Deze huidige situatie is een droom die uitkomt voor het jonge wonderkind. Ondanks zijn mooie visie en ogenschijnlijk grote persoonlijkheid is de aandacht van grote Europese clubs vollop aanwezig. Clubs als Manchester City, Manchester United, Ajax en Real Madrid hebben reeds hun zinnen op het voetbaltalent gezet. Voor Ødegaard en omgeving zitten er moeilijke beslissingen aan te komen. Wordt er gekozen voor de geleidelijke weg en ontwikkeling als voetballer en mens, of kiest men voor het grote geld. Dit laatste hoeft niet per definitie verkeerd uit te pakken, maar misschien kent u nog het voorbeeld van supertalent en mediahype Freddy Adu in 2004. Adu werd destijds benoemd tot de nieuwe Pelé, maar kon alle lovende woorden nooit waar maken. Afgelopen zomer werd hij afgetest bij AZ Alkmaar. Voor Ødegaard is het hopen op een beter carrière verloop. Voor wie Martin Ødegaard nog onbekend in de oren klinkt hebben we onderstaande video ingevoegd. 

Tekst: Milenko Visser Update 21 januari 2015:
Noors talent Martin Ødegaard (16) gaat definitief naar Real Madrid 

Update 27 januari 2015:
Real Madrid komt mogelijk in hetzelfde schuitje als FC Barcelona te zitten. Wereldvoetbalbond FIFA onderwerpt de Spaanse topclub aan een onderzoek inzake transfers van minderjarige spelers. Net als de aartsrivaal heeft Real mogelijk fout gehandeld. Ook een Nederlandse speler is daar mogelijk bij betrokken.

FC Barcelona mag door het overtreden van de regels bij het aantrekken van jonge spelers twee transferperiodes geen aankopen doen. De FIFA onderzoekt nu of Real Madrid ook in de fout gegaan is, meldt AS. De Spaanse krant claimt toegang te hebben gehad tot 'strikt geheime' FIFA-documenten die het onderzoek initiëren.

De wereldvoetbalbond heeft de Spaanse bond RFEF gevraagd om alle documentatie, aangaande minderjarige spelers bij clubs waarmee Real Madrid een samenwerking heeft, op te sturen. In die collaboraties staat dat alle spelers op een bepaalde leeftijd beschikbaar komen voor Real en daarnaast krijgt de Madrileense club de beschikking over de registratieformulieren. Daardoor staan de spelers op naam bij Real Madrid.


Bron: Spaanse krant AS

 

Update 29 januari 2015:
Salaris Ødegaard punt van discussie in tweede selectie Madrid. Zo zegt de aanvoerder; 
„Het stoort me niet dat hij zoveel gaat verdienen", zegt aanvoerder Sergio Aguza. „Maar ik zou ook wel zoveel willen krijgen en de rest van de jongens ook. Maar goed, we zullen hem welkom heten. Net zoals we Markkanen en Abner welkom hebben geheten."

 

Bron: Voetbalzone.nl  

Reageer op VIDEO: 15-jarig voetbaltalent in Noorse selectie
Deel deze pagina: