Kick-Off Masterclass Techniektraining 2019

Soms moet je lef hebben!

Kick-Off Masterclass Techniektraining 2019

Twee weken na de Masterclass stond ik weer met deelnemer en jeugdspeler Jurre op het veld welke een geweldige actie liet zien. Ik knikte goedkeurend waarop de speler zei:'Soms moet je toch lef hebben'! Hij had het thema van de Masterclass goed in zich opgenomen en meegebracht naar het gras... 

Soms moet je lef tonen
'Soms moet je lef hebben!' was het motto tijdens de Pelota Masterclass Indoor 2019. De durf en lef om jezelf te laten zien in het veld en mooie acties te maken of steekpassjes te geven. Dat was de opdracht voor alle jeugdige talenten in de Topsporthal SAZA te Doetinchem. Gemakkelijk was het niet, want de weerstand bij een Masterclass is hoog. Naast de top-amateur spelers komen de deelnemers van onder meer clubs als AJAX Amsterdam, Vitesse, NEC Nijmegen en De Graafschap. Desondanks bleef de eis van de Pelota trainers om lef te blijven tonen, ook al lukt het niet. 

Mystery Guest
Nergens anders dan tijdens straatvoetbal moet je lef hebben. Daar draait het om gezien te worden, door te laten zien wat je kan. Top Nederlandse straatvoetballers Zohair Arbib was aanwezig om daar over te vertellen en vooral om te laten zien wat er allemaal mogelijk is met de bal. Mits je als speler toegewijd bent om uren met de bal bezig te zijn. Zohair begon te vertellen over zijn PANNA KO Battles waarin je helemaal op jezelf aangewezen bent en de durf moet hebben om je tegenstander te verslaan. Ook vertelde hij over Japan waar hij als street legend wordt onthaald door de Japanners. De Masterclass deelnemers wilden naturlijk wel weten hoe goed hij is en mochten dus allemaal een PANNA battle spelen vs. Zohair! 

Theorie Jefta Bresser - HJO De Graafschap 
In het kader van de samenwerking tussen vbv De Graafschap en Pelota was Hoofd Jeugd Opleidingen Jefta Bresser van vb De Graafschap aanwezig om te vertellen over de kracht van voetbaltechniek. De jonge talenten kregen aan de hand van videobeelden voorbeelden van technische handelingen of topspelers te zien. Vanuit zijn ervaring als (techniek)trainer bij grote clubs als o.a. PSV, Fullham, Zenith kon Jefta veel over de voorbeelden vertellen. Na de theorie-ochtend startte de techniektrainingen weer, waarop de HJO nog even gekeken heeft naar de technische handelingen van de spelers. 

FIFA e-Sports
Inmiddels vast onderdeel van het voetbal is het e-Sports. Met uiteraard FIFA'19 als trekpleister voor jonge spelers. Met als doel je oog-hand coordinatie verbeteren en tactische plannen verzinnen om andere Masterclass deelnemers te verslaan. Voor het eerste was e-Sports onderdeel van de Pelota Masterclass. En met succes, want de zware Masterclass programma's met veel voetbaltraining-uren vergen veel van het lichaam, waardoor de Playstation en Xbox een welkome rustfactor zijn voor het lichaam. Alleen het brein van de jeugdige talenten maakten hierdoor overuren om het snelle combinatiespel op het beeldscherm te creëeren. 

Foto's Pelota Masterclass 2019
Check de foto's voor een leuke sfeerimpressie van de Pelota Masterclass! 

 Welkom bij de Pelota Masterclass Indoor 2019! - 'Soms moet je lef tonen!' 


Videobeelden checken ter inspiratie!  

Techniektraining op hoog niveau 

Pelota Masterclass 2019_Voetbaltechniek 2.0.001

Eten doe je samen met je voetbalvrienden en trainers 

Pelota Masterclass 2019_Voetbaltechniek 2.1.001

PANNA-Disco om je skills een upgrade te geven!

Pelota Masterclass 2019_Voetbaltechniek 1.9.001

Techniektraining in de topsporthal SAZA te Doetinchem 

Pelota Masterclass 2019_Voetbaltechniek 1.7.001

Focus tijdens het FIFA e-Sports toernooi 

Pelota Masterclass 2019_Voetbaltechniek 1.4.001

Op de foto met Top NED Straatvoetballers Zohar en Bram 

Pelota Masterclass 2019_Voetbaltechniek 1.5.001

Handtekeningen scoren bij Top NED Straatvoetballers en Techniektrainers Pelota! 

Pelota Masterclass 2019_Voetbaltechniek 1.8.001

AJAX Amsterdam spelers aanwezig bij de Masterclass 2019 

Iedereen een Masterclass certificaat mee naar huis! 

Reageer op Kick-Off Masterclass Techniektraining 2019
Deel deze pagina: