Borussia Dortmund Onder 12 krijgt techniektraining van Pelota

Borussia Dortmund Onder 12 krijgt techniektraining van Pelota

Borussia Dortmund (BVB09) Onder 12 -onder leiding van Tim Kirk- waren tijdens hun Hollandse tour op bezoek in de Achterhoek. Na een presentatie over BVB'09 jeugdopleiding op stadion de Vijverberg en een oefenwedstrijd tegen De Graafschap Onder 12, kwam vanuit Fethi Ozerdogan de vraag of BVB'09 ook een Pelota demotraining kon krijgen. 

We zette de jonge Duitse talenten direct in een skills warming-up, waarbij de focus lag op het aanleren van nieuwe skills. Deze voetbalhandelingen vinden hun oorsprong op de straat. De vraag vanuit BVB09 was om zoveel mogelijk in de Engelse taal te spreken, aangezien de jonge talenten over twee weken een Engels examen kregen, onder de noemer veelzijdig opleiden.

Vanuit de samenwerking met De Graafschap was polyglot Stefan Maletic (Trainer/Coach De Graafschap Onder 14 - Ned, Dui, Eng, BiH) aanwezig, zodat we ten alle tijde in de details konden trainen en coachen. Waarschijnlijk ook de reden waarom Guardiola maanden van tevoren al begon met het aanleren van de Duitse taal. Tijdens zijn sabbatical oefende hij 4 uur per dag de Duitse taal. 

Na 1,5 uur skills, voetbalhandelingen, 1v3, 1v1 en partijtje met straatvoetbal regels zat de training erop. Saillant detail was dat Tim inhaakte op onze koptechniek trainingen en aangaf dat ze daar zelf weinig aandacht aan besteedde. Opvallend aangezien die Deutsche Mannschaft vele malen beslissend is geweest met schitterende kopgoals! 


Pelota / De Graafschap Trainers: 
- Stojan Visser 
- Mathijs de Waard 
- Stefan Maletic 
- Milenko Visser 

Ook een gast-/demotraining van Pelota op jouw locatie, contact ons

Reageer op Borussia Dortmund Onder 12 krijgt techniektraining van Pelota
Deel deze pagina: