Home › Weblog

Weblog


Zomer prive techniektrainingen

Voetbalskills in de tuin, op het strand en op het veld

04 augustus 2019

In de auto richting Zeeland (NED). De opdracht was om techniektrainingen te geven op het vakantieadres van Pelota klanten. Twee zoons actief bij de plaatselijke voetbalvereniging op goed niveau en één van de drie zoons actief bij BVO NEC Nijmegen. Mooie basis om uitgedaagd te worden door de Pelota trainers en scherp aan het nieuwe seizoen te beginnen.  

Lees meer


Word een voetbal-atleet (Scoor je Ticket!)

Speel je vrij in de gevangenis van Doetinchem!

16 april 2019

VoetbalBootcamp, VoetbalCrossfit of VoetbalFitness... Geef deze unieke trainingsvorm een naam en je traint jezelf tot een ware voetbalatleet... 

Lees meer


5 Tips voor je techniektraining in de sneeuw!

Blijf je overeind of sneeuw je onder (Video)

25 januari 2019

Elke week vinden er Pelota voetbaltechniek-trainingen plaats bij De Graafschap Jeugdopleiding. Afgelopen week hielp moeder natuur met het creëren van een heerlijke witte omgeving voor weerstand in de techniektraining bij Onder 11 & 12 selecties. Wat kun je eigenlijk trainen met sneeuw op het veld? 

Lees meer


Kick-Off Masterclass Techniektraining 2019

Soms moet je lef hebben!

15 januari 2019

Twee weken na de Masterclass stond ik weer met deelnemer en jeugdspeler Jurre op het veld welke een geweldige actie liet zien. Ik knikte goedkeurend waarop de speler zei:'Soms moet je toch lef hebben'! Hij had het thema van de Masterclass goed in zich opgenomen en meegebracht naar het gras... 

Lees meer


Freestyle show van Pelota tijdens opening sportcomplex

Voetbaltechniek en Freestyle bij AD'69

13 januari 2019

Pelota was bij opening van het compleet vernieuwde sportcomplex in Aalten. Voetbaltechniek voor de leden en een Freestyle show tijdens het lintje knippen...

Lees meer


Pelota Masterclass Voetbaltechniek!

Voetbaltechnische ontwikkeling voor talentvolle voetballers

23 juli 2018

In navolging op de Winter Masterclass -welke een groot succes bleek te zijn- wilden we ook een Zomer Masterclass voetbaltechniek houden. De Masterclass staat voor voetbaltechnische ontwikkeling voor talentvolle voetballers. De leermomenten spelen zich zowel af op het gras als naast het veld in het theorielokaal. Klik voor meer...

Lees meer


Borussia Dortmund Onder 12 krijgt techniektraining van Pelota

29 mei 2018

Borussia Dortmund (BVB09) Onder 12 -onder leiding van Tim Kirk- waren tijdens hun Hollandse tour op bezoek in de Achterhoek. Na een presentatie over BVB'09 jeugdopleiding op stadion de Vijverberg en een oefenwedstrijd tegen De Graafschap Onder 12, kwam vanuit Fethi Ozerdogan de vraag of BVB'09 ook een Pelota demotraining kon krijgen. 

Lees meer


2,5 miljoen views voor voetbaltruc Milenko op 433

En de teller loopt nog...!

06 april 2018

Afgelopen maandag werden we benaderd door 433. Het grootse voetbalplatform met 16,7 miljoen volgers die indrukwekkende voetbal video's te zien krijgen. De vraag luidde of de video van de trick van Milenko gedeeld mocht worden via hun instagram kanaal. Tuurlijk, de video werd gepost en de reacties en likes barsten los... 

Lees meer


Voetbalschool Doetinchem en Arnhem start met voorjaarsmodule 2018

Techniektraining in Arnhem of Doetinchem

28 januari 2018

Wil jij je voetbaltechniek verbeteren in 2018? Wij gaan op 9 en 11 februari weer van start met de Voorjaarsmodule 2018. De techniektrainingen, ontworpen door BVO techniektrainers van o.a. De Graafschap en AFC AJAX zullen jou weer een boost geven in je voetbalhandelingen. Wat train je zoal bij ons? 

Lees meer


Pelota MasterClass voetbaltechniek en skills

Talentontwikkeling op hoog niveau

08 januari 2018

Talentvolle jeugdvoetballers kwamen op 3 en 4 januari naar de Pelota MasterClass voetbaltechniek. Beide dagen stonden in het teken van Talentontwikkeling. Met thema's als: 'Van de Straat naar het Veld' en 'Hard werken. Ook al heb je veel Talent', ervaarden de spelers alle ingrediënten van techniekontwikkeling. Tijdens de presentatie in de Topsporthal onder leiding van Mathijs de Waard en Milenko Visser keken en luisterden alle voetballers aandachtig. Lees het krantenartikel hieronder... 

Lees meer


Voetbalentertainment bij voetbalvereniging sv Zeddam -SintJoris

Freestyle, PANNA! & Professionele Techniektrainers

08 januari 2018

Tijdens het Kerstkamp van voetbalvereniging SV Zeddam - SintJoris waren de PANNA! spelers en Freestylers van Pelota Events en onze eigen Professionele Pelota Academy techniektrainers te om de jonge talenten nieuwe technieken aan te leren en te zorgen voor voetbalentertainment. 

Lees meer


De Graafschap Jeugdacademie en Pelota intensiveren samenwerking

Skills & DRAN in Doetinchem!

12 augustus 2017

De samenwerking tussen De Graafschap Pincvision Voetbalacademie en Pelota krijgt ook komend seizoen zijn vervolg met o.a. De Graafschap Pelota Voetbalschool.

Lees meer


Voetbal via Meedoenarrangement

In Doetinchem kan iedereen zich bij Pelota ontwikkelen

01 augustus 2017

Het Meedoenarrangement maakt het mogelijk dat iedereen in Doetinchem bij de Pelota Academy kan voetballen. Via de toegekende punten kunt u een keuze maken om jouw skills te verbeteren. Met het Meedoenarrangement zijn er bij ons een aantal mogelijkheden.

Lees meer


Pelota Academy start voetbalschool in Arnhem

Meer Skills en Voetbaltechniek in Arnhem

21 juli 2017

Wij gaan uitbreiden in Arnhem! Per 1 september start onze Pelota Academy voetbalschool ook in Arnhem. Arnhem is na Doetinchem de tweede stad waar kinderen zich aan kunnen melden om voetbaltechnisch beter te worden en meer skills aan te leren! 

Lees meer


PANNA! Magazine op onze voetbalschool

Reportage van Pelota Skills in het voetbalblad (foto's!)

21 juli 2017

Tijdens de voorlaatste voetbalschool training van de voorjaarsmodule kregen we een fotograaf en journalist op bezoek van PANNA! Magazine. 

Lees meer


Winnaar winactie Najaarsmodule 2017 bekend

voetbaltechniek module cadeau, gefeliciteerd!

14 juli 2017

De winactie voor de najaarsmodule 2017 zit er op. Begin juli maakten wij bekend dat wij gaan uitbreiden naar Arnhem. Daarom besloten we een hele Pelota Academy voetbaltechniek module cadeau te doen! 

Lees meer


Mix van Belgische en Nederlandse voetbalskills

Vitesse, NEC, De Graafschap, Kv Mechelen, Anderlecht en Club Brugge!

28 juni 2017

Op Instagram reageerde ik op een bericht over voetbaltechniek, waarin een trainingsvorm was te zien van Zeb Jacobs, jonge eigenaar van de Belgische ‘Brains & Skills Football Academy’. We volgenden elkaar al een geruime tijd. Zeb reageerde: ‘Binnenkort een oefenwedstrijdje inlassen?’ Leuk! Wij een mixteam van Vitesse, NEC en De Graafschap spelers, jullie een mix van kv Mechelen, Anderlecht en Club Brugge. Twee weken later stapte Zeb samen met Bob Borremans (mede-zaakvoerder) en hun Academy uit de Touringcar bus in Doetinchem.

Lees meer


Voetbaltechniekdag bij v.v. Eldenia in Arnhem

Freestyle, PANNA! en voetbaltechniek op locatie

22 mei 2017

We verzorgden afgelopen dagen voetbaltechniek, Freestyle en PANNA! tijdens het pupillenkamp van voetbalvereniging v.v. Eldenia in Arnhem. 

Lees meer


Meest technische voetballer van het toernooi

SkillsTalent De Graafschap Pincvision F-Tournament

18 april 2017

Tijdens eerste en tweede Paasdag werd het De Graafschap Pincvision F-Tournament gehouden op Sportpark de Bezelhorst. Onze Academy was onder andere aanwezig om de meest technische voetballer van het toernooi te scouten. In samenwerking met Iwan Geurts, hoofdscout van De Graafschap Pincvision Voetbalacademie. 

Lees meer


Wij lieten onze voeten spreken, nu praten ze met mobieltjes

Interview met techniektrainer Meron Zehaye

14 april 2017

Meron Zehaye, sinds de najaarsmodule 2016 een nieuw gezicht bij de Pelota Academy. Met zijn 26-jarige leeftijd is hij als speler actief bij dzc`68. ''Een mooie club en leuk team waarmee we momenteel (14-04-2017) op de deur kloppen van de eerste klasse. Laatst speelde we zelfs met een Pelota middenveld(Trainer Nick, Mathijs en ik), dat was wel leuk! Zelf vind ik het mooi om met voetballers te spelen die beter zijn dan mijzelf. Dat geeft me de uitdaging om van ze te winnen'', aldus Meron. In Zwolle volgt Meron de studie SPH(Sociaal Pedagogisch Hulpverlener), welke op zijn lijf is geschreven. Voor deze sociale trainer is voetbal een sport waar ik kinderen en mensen ontmoet die allemaal hun eigen stijl van voetbal hebben. 

Lees meer


Fotograaf Ed K.O. tijdens Panna! Magazine shoot

Tips en Tricks hard nodig...

05 april 2017

Onze techniektrainers komen maandelijks in Panna! Magazine. Door middel van foto's leggen we uit hoe je een betere voetballer kan worden. Met Fabian van Pelota en Vitesse fotografeerde we het thema Mikken. Dat ging niet helemaal zoals gepland, want Fabian mikte wel heel precies... Check de video! 

 

Lees meer


Interview: Techniektrainer Fatih Ilkhan

Eerlijk gezegd geen ambitie tot jeugdtrainer

17 maart 2017

Fatih Ilkhan (1994) is van oorsprong Football Freestyler. Naast alle shows en workshops voor Pelota Events, voetbalt hij ook op het veld als aanvallende middenvelder. Aan skills geen gebrek. Van Akka’s, Panna’s tot aan de Palle Around the World trick. Minder bekend is dat hij uren heeft gesleten om zoveel te kunnen met een bal. Sinds een halfjaar heeft Fatih ook een stap gemaakt naar het veld, als jeugd-techniektrainer. Niet gepland, wel met veel plezier…

Lees meer


Vrouwenvoetbal: Suf of Hot?

door Milenko Visser

23 februari 2017

De groei van vrouwenvoetbal is enorm in Nederland. We merken het zelf. Voor het eerst sinds 2014 hebben we dit jaar een damesteam tijdens de zondagochtend trainingen bij onze Pelota Academy en coachen we vrouwelijk topsport talent in individuele trajecten. De positieve invloed van vrouwen wordt door ons, maar ook door andere partijen omarmd.

Lees meer


Loopcoördinatie en wendbaarheid in voetbal

Met looptechnicus Anne Rose van der Wal

21 februari 2017

We introduceerden vandaag (19 feb '17) loopcoördinatie en wendbaarheid in het voetbal in samenwerking met loopcoördinator van De Graafschap Anne Rose van der Wal. We starten met de 30 meter sprint. Het word in alle sporten steeds belangrijker om goede lichamelijke voorwaarden te hebben. Denk hierbij aan de motorische eigenschappen. Kracht , snelheid, wendbaarheid en coördinatie.

Lees meer


Voetbaltechniek, Skills en Straatvoetbal bij sc Varsseveld

(Video)

24 oktober 2016

Sportclub Varsseveld koos voor het complete voetbaltechniek pakket. Freestyle voetbal, Skills, Straatvoetbal en voetbaltechniek trainingen vanuit de Pelota Academy methode door onze professionele techniektrainers. 

Lees meer


Pelota Academy in het nieuws (Regio8 tv)

Aandacht voor voetbaltechniek ontwikkeling

06 september 2016

Tijdens de eerste training van de Najaarsmodule 2016 kregen we bezoek van Regio8 tv. Zij draaiden het volgende item, waarbij ze inzoomen op de samenwerking met De Graafschap en de waarde van voetbaltechniek.

Lees meer


In de opleiding (3): Stojan en Milenko Visser

Krantenartikel Stad Doetinchem

17 augustus 2016

Hoe richt een amateurclub de jeugdopleiding goed in? In aanloop naar een nieuw voetbalseizoen geven experts in een vierdelige serie tips en trucs. Stojan en Milenko Visser van Pelota Academy komen in deel drie aan het woord.

Door: Roel Tomassen

Lees meer


Partnership met De Graafschap Pincvision Voetbalacademie

Waarom alleen voetballen als het samen kan

16 augustus 2016

In het seizoen 2016/2017 heeft De Graafschap Pincvision Voetbalacademie een wijziging doorgevoerd in de organisatie van haar voetbalschool. Na een reeks gesprekken is besloten om een langdurige samenwerking aan te gaan met de Pelota Academy. De visie van beide partijen vormen een sterke basis voor voetbaltalent ontwikkeling van jongens en meisjes in de regio.

Lees meer


Meer voetbaltechniek bij vv VIOD

Praktijkgerichte aanpak met meerdere doelen

11 augustus 2016

Vanaf het seizoen 2016/17 gaat vv VIOD een samenwerkingsverband aan met onze Pelota Academy. Daarmee kiest de grote voetbalvereniging uit Doetinchem voor een kwaliteitsimpuls binnen de jeugdopleiding gericht op voetbaltechniek.

Lees meer


Voetbaltechniek en straatvoetbal met De Graafschap O10 selectie

In een Urban omgeving!

20 juni 2016

Panna's, voetbaltechniek en straatvoetbal skills in een Urban omgeving. De Graafschap U10 met trainer Nino Braam kwam op bezoek bij Pelota voor een leuke afsluiting van het seizoen. Het middagprogramma was lekker vol.

Lees meer


Meer Straatvoetbal met KNVB Masterplan

Af en toe naar het pleintje met je team

19 mei 2016

''Weet je, we waren echt verrast. De KNVB wil af van het passen en wil weer terug naar de straatvoetbalmentaliteit. Pingelen, durven en lef tonen. Talent ontwikkelen door veel balcontacten, vette skills, voetbaltechnieken en jonge voetballers uitdagen om creatief te zijn. Geweldig nieuws, zeiden we tegen elkaar.'' 

Lees meer


Straatvoetbal workshop op de basisschool

Beleving, passie en plezier in het onderwijs

03 maart 2016

De nieuwste tricks worden bedacht op de straat. De skills worden tentoon gesteld op kanalen als YouTube en zo overgedragen aan anderen of onze nieuwe generatie. Straatvoetbal is innovatie. Niet alleen in het voetbal, maar ook sociaal. Op de hedendaagse pleintjes worden de omgangsnormen van de toekomst ontwikkeld. Daar wordt gedeeld. Zowel skills als respect. 

Lees meer


Amerika wint eerder het WK dan Nederland

08 februari 2016

Van DZC'68, naar De Graafschap naar Amerika. Kevin Brok traint inmiddels vele Amerikaanse jonge voetballers. Met een sportmarketing opleiding werkt en woont hij inmiddels geruime tijd in Amerika. Zijn langetermijn ambitie: Voor een college werken als voetbaltrainer. Wanneer Kevin in Nederland is, zal de Pelota Academy gebruik maken van zijn voetbalkennis en kwaliteiten. Na de eerste gasttraining vroeg ik Kevin naar zijn ervaringen in de USA en naar het verschil tussen het voetbal daar en hier in Nederland.

Lees meer


Techniektrainers in Football Manager 2016

17 januari 2016

Football Manager 2016 is het spel waarbij je een topmanager kan worden in de voetballerij. De database van het spel is zo goed opgezet dat het de carrière van wereldvoetballers heeft voorspelt. Vanaf vandaag zijn ook Stojan en Milenko als techniektrainers van De Graafschap toegevoegd aan het computerspel.

Lees meer


Voetbaltechniek bij Sportclub Silvolde

Junioren genieten van gasttraining

26 oktober 2015

Vrijdagavond waren we te gast op Sportpark de Munsterman, bij Sportclub Silvolde. Tijdens de jaarlijkse herfstinstuif wordt er door de activiteitencommissie iets extra's georganiseerd. Deze keer werden wij gevraagd om een gasttraining techniek te organiseren. 

Lees meer


Straatvoetbal terugbrengen in opleiding

Laat de jeugd zelf keuzes maken, fouten maken

30 september 2015

Piet de Visser mengt zich in de discussie over de toekomst van het Nederlandse voetbal. De 81-jarige Chelsea-scout trekt aan de bel.

Lees meer


Milenko naar De Graafschap Pincvision Voetbalacademie

Techniektraining in dienst van tactische ontwikkeling

19 augustus 2015

Vanaf augustus 2015 is ook Milenko actief als techniektrainer van De Graafschap Pincvision Voetbalacademie. Hij zal verantwoordelijk zijn voor de voetbalhandelingen van het Profplan. Het Profplan bestaat uit de B1 en A1, waar talenten zich gaan specialiseren in hun positie.  

Lees meer


Leuk en leerzaam voetbaltoernooi in Engeland (Video)

Fysiek voetbal vs technisch voetbal

15 augustus 2015

We zijn inmiddels weer een week terug in Nederland. De koffers zijn uitgepakt, de SD-kaartjes zitten in de iMac geplugd en de spelers liggen waarschijnlijk thuis op de bank om bij te komen. Er is genoeg om na te vertellen!

Lees meer


England, here we come!

Met U-14 spelen tegen Coventry City en Birmingham

24 juli 2015

We gaan weer het kanaal over. Dit keer niet alleen, maar met een deel van onze U-14 groep. Op uitnodiging van het grootste indoor toernooi van Engeland vliegen we volgend weekend over vanaf Amsterdam Airport.  

Lees meer


Twin Games vs De Graafschap voetbal academie

Meer creativiteit, hoog tempo en veel goals

08 juni 2015

De Nederlandse voetbalschool maakt steeds vaker buitenlandse studiereizen om mee te kijken in de voetbalkeuken van andere landen. We pikken nieuwe producten op, voegen er een aantal eigen smaken aan toe en er ontstaat een nieuw voetbalproduct. Een huidige trend binnen de voetbalopleidingen zijn de Twin Games. Vergelijkbaar met speedsoccer, maar vernieuwend. 


Lees meer


Techniektrainer bij Eredivisieclub De Graafschap

Trainen op techniek met talentvolle Superboertjes

01 juni 2015

De Graafschap en Stojan Visser zijn afgelopen week een contract overeengekomen tot 1 juli 2016. Stojan wordt daarmee verantwoordelijk voor alle techniektrainingen van de Graafschap Pincvision jeugdopleiding. 

Lees meer


Voetbaltalent erfelijk of aangeleerd

Profvoetballer dankzij je genen of omgeving?

20 mei 2015

Nature versus Nurture, ofwel genen versus omgeving, wat speelt de grootste rol in menselijke eigenschappen? Al eeuwen lang wordt hierover levendige discussies gevoerd. Ook in de voetbalwereld is het interessant om te weten welke van de twee, ‘erfelijkheid of omgeving’, de grootste rol speelt bij een uitzonderlijk voetbaltalent. Zo om een aanstormend talent zoals Messi te kunnen ontdekken! 

 

Lees meer


Top 5 Raarste coachtermen

'Niet verliezen die bal!'

18 mei 2015

Iedere speler heeft ze wel eens gehoord. De coachtermen van de trainer. Sommige bruikbaar, andere compleet zinloos. In het laatste geval zal het bij spelers vaak oproepen tot ergernissen. In het ergste geval raken de spelers immuun voor het coachgedrag van hun trainer, waardoor ze elk coachmoment zullen gaan negeren. Spanning, stress en angst zijn in vele gevallen de boze raadgevers van vreemde coachtaal langs de lijn. Voor u een top 5 gehoord uit eerste hand.

 

 

Lees meer


Spitsen-training jeugdspelers voetbalschool

De kracht van het aanspeelpunt rond de zestien

06 april 2015

Één van de belangrijkste posities in het voetbal is de spits positie. Over het algemeen het eindstation van een aanval. Een goede spits heeft een grote waarde, zowel voor het team als in finacieel opzicht voor hemzelf en de club. Spitsen zijn er in allerlei soorten en maten. Afhankelijk van je systeem kies je voor een bepaalde spits. Anderzijds, heb je een spits die altijd scoort pas je het team aan op zijn kwaliteiten. Over de keuze 'systeem of spelers' zijn vaak eindeloze discussie, waar programma's als Studio Voetbal en VItv mee gevuld kunnen worden. In Nederland moet je als spits ook kunnen meevoetballen en dienend zijn voor je buitenspelers of opkomende middenvelders. De spits is naast de goalgetter ook een waardevol aanspeelpunt. Luuk de Jong is daar een mooi voorbeeld van. Luuk heeft het voordeel fysiek sterk te zijn en die kwaliteit gebruikt hij ook zeer effectief. Bij onze voetbalschool vinden we het belangrijk dat jeugdspelers in de huid van een spits kruipen. Hoe beweeg je als aanspeelpunt en kun je ook als kleine spits sterk zijn...     

 

Lees meer


Mini-pupillen voetbal in Doetinchem

Kleine voetballers met grote skills in de Achterhoek

03 april 2015

Daar zijn ze dan, de eerste voetballers van de jongste groep. De één springt het veld over, waar de ander de kat uit de boom kijkt. Spannend is het toverwoord tijdens de eerste proefles op onze voetbalschool. Na wat gesprekken met deze kleine toppers stappen ze allemaal het groene gras op. Vragend naar hun schoeisel, antwoorden ze met trots dat het dezelfde voetbalschoenen als die van Messi zijn of de keeperhandschoenen van Joe Hart. Na identificatie met deze rolmodellen stijgt gelijk het zelfvertrouwen en de eerste maatjes 4 ballen worden al richting goal geduwd! 

 

Lees meer


High speed voetbal partijspel

Power Play 5vs5 met vier kaatsers

29 maart 2015

Drie kleuren hesjes, acht veldspelers, vier kaatsers, twee keepers en een klein veld. Twee grote doelen, veel ballen op voorraad en een hoge dosis energie. Korte partijtjes van een paar minuten, scoren via een kaatser is twee punten, uitslag 3-0 is 'Jantje' en de winnaar blijft staan!

 

Lees meer


Fotoshoot met Academy trainer voor Panna Magazine!

Skills steeds meer belangrijk in hedendaagse jeugdvoetbal

30 januari 2015

Panna Magazine! komt weer met een maandelijkse uitgave met leuke voetbal onderwerpen zoals interviews met profvoetballers, straatvoetballers, voetbalposters, maar ook de terugkerende rubriek; trick van de maand. Deze ''Trick vd Maand'' wordt weer geschoten met onze eigen Academy en skilltrainer Stojan Visser. Samen met Zohair Arbib, beiden Pelota Events, reisde hij af naar Amsterdam. Dé stad als je zoekt naar een toffe Urban Street locatie. Persfotograaf Eric Verhoeven van o.a. het Nederlands Elftal zorgde ervoor dat de skills goed op beeld komen te staan.   

 

Lees meer


Vriendendag met Caner Cavlan

Cavlan en een sneakpreview van de CR7 Superfly schoenen

27 oktober 2014

We zijn precies op de helft van de najaarsmodule 2014. Dat betekent vriendendag, waarbij alle bestaande leden iemand mochten meenemen naar de Academy. Veel spelers maakten gebruikt van deze gelegenheid en namen een buurjongen of teamgenoot mee, die uiteraard ook van technisch voetbal en skills houden. Er waren dus weer een aantal nieuwe gezichten aanwezig. Op zo'n speciale dag zorgen wij vaak voor een verrassing en dat bleek achteraf een hele leuke!  

 

Lees meer


Klaas Jan Huntelaar was geen betere voetballer dan de rest.

We hoefden de bal alleen maar het zestien meter gebied in te passen

16 september 2014

Bij onze Academy draait het om voetbal. We zijn steeds bezig met de onderwerpen techniekvoetbal en talentontwikkeling. Binnen ons netwerk en voetbalkringen hebben velen wel een verhaal binnen deze onderwerpen. Zo ook Sjoerd Taede de Vries, die van 1999 tot 2002 voetbalde bij de jeugdopleiding van de Graafschap. In die jeugdelftallen speelde Sjoerd samen met Klaas Jan Huntelaar. Waar Sjoerd de Graafschap weer moest verlaten, speelde Huntelaar een aantal jaren later Champions League. Waarom haalt de één wel de top en de ander niet en speelden techniektrainingen destijds een rol als onderdeel van de jeugdopleiding. We spraken Sjoerd op Berlin Airport. 

 

 

Lees meer


Bedreigde balsoort

Nieuwe voetballen voor Academy, size does matter

05 september 2014

Het belangrijkste onderdeel van het voetbal is nog steeds de bal. Elke trainer kent waarschijnlijk het geklaag van zijn spelers over de bal. Ze zijn te hard, of te zijn weer te zacht. Er zit geen gevoel in en sommige ballen zwabberen weer teveel.

 

Lees meer


VIDEO: 15-jarig voetbaltalent in Noorse selectie

Martin Ødegaard (15) wordt gezien als nieuwe Messi

28 augustus 2014

De vijftienjarige Martin Ødegaard is de revelatie van het moment. Het voetbaltalent van de Noorse club Strømsgodset IF is de jongste debutant ooit in de Noorse nationale selectie. Ødegaard wordt al gezien als de nieuwe Messi. Als aanvallende middenvelder beschikt Ødegaard over een fijne techniek, goede balvaardigheid en snelheid. Ondanks alle media-aandacht geeft de jonge Ødegaard aan zich alleen te willen bezighouden met zijn ontwikkeling als voetballer. ''Alle andere randzaken zijn niet belangrijk, dus daar verspil ik geen energie aan. Ik ben pas vijftien jaar en heb geen haast''.(Nos.nl) 

 

Lees meer


Voetbaltechniek 14-jarig talent bepaalt profcarrière

Op 14-jarige leeftijd laten de toekomstige profs al betere technische vaardigheden zien

27 augustus 2014

Op 14-jarige leeftijd laten de toekomstige profs al betere technische vaardigheden zien. De belangrijkste verschillen zijn te herleiden tot de combinatie van snelheid en nauwkeurigheid in de uitvoering van acties. Dit blijkt uit onderzoek van bewegingswetenschapper Barbara Huijgen van het Universitair Medisch Centrum Groningen naar talentontwikkeling van getalenteerde jeugdvoetballers.

Lees meer


Voetbaltalent in TV-Commercial

14 augustus 2014

Dat er voetbaltalent rondloopt bij de Stojan Visser Academy was al bekend. Maar dat een aantal van deze talenten ook acteertalent hadden, dat wist nog niet iedereen. Een aantal jongens speelden mee in een echte tv reclame voor een tof voetbalproduct. De jongens Zvi, Mart, Nordin, Lars en Baran, die overigens voor de commercial werden gescout bij de Academy, mochten hun skills laten zien en onderling battlen om elkaars Striker Streetsoccer poppetje om te schieten.

 

 

Lees meer

Deel deze pagina: