HomeWie zijn wijGasttrainers › Ralf Timmer

Ralf Timmer

Mooi aan techniek is dat 'jij zelf' bepaalt hoe goed je erin wordt!

Op 5-jarige leeftijd begon Ralf met voetballen bij VV Doetinchem. In de C-junioren besloot hij de overstap naar DZC’68 te maken om op hoger niveau te kunnen spelen. Al snel werd ik, via de KNVB, gescout door De Graafschap en mocht ik bij de Superboeren komen voetballen. Helaas was het avontuur bij De Graafschap van korte duur en besloot Ralf weer terug te gaan naar DZC’68. Bij het 1e van DZC’68 liep ik in zeer korte tijd drie ernstige knieblessures op, waardoor hij besloot te stoppen met voetballen. Dit was echter het begin van mijn trainerscarrière. 

 

Dit seizoen is Ralf inmiddels begonnen aan zijn tweede seizoen als trainer van de A1 van DZC’68. Tijdens mijn eerste seizoen maakte ik kennis met Stojan, destijds trainer van de D1. Als trainer van de A1 probeert Ralf het maximale uit het talent van zijn spelers te halen om vervolgens zoveel mogelijk spelers aan het 1e elftal af te leveren. Daarnaast streeft hij ernaar ook het maximale uit hemzelf als trainer te halen en volgt hij, samen met Stojan, de cursus TC3 bij de KNVB.

 

Ralf-Timmer-Jeugdtrainer

Ralf zelf over techniek:''Bij de A-junioren ligt, in tegenstelling tot techniek bij de pupillen, de nadruk voornamelijk op het tactische vlak. Het bezitten van een goede functionele techniek is echter wel ontzettend belangrijk. Een goede functionele techniek geeft je de mogelijkheid om beter en sneller voetbalhandelingen uit te voeren, waardoor jezelf maar ook als team beter kunt functioneren. Het mooie aan techniek, maar ook aan voetballen in het algemeen, is dat 'jij zelf' bepaalt hoe goed je erin wordt. Niet je talent, maar je mindset is bepalend voor het behalen van je persoonlijke top!''

 

Deel deze pagina: