HomeWie zijn wijGasttrainers › Nick Abbink

Nick Abbink

Gasstrainer Nick is een echte Doetinchemmer. Over zijn passie is hij helder: Voetbal. Hij is zowel actief op het veld, als in de zaal. In het vlaggenschip van DZC'68 is hij de stofzuiger (6) op het middenveld. Bij dezelfde club traint hij de JO13-1 samen met Pelota trainer Tolgahan Yayla. Met zijn studie Sport en Bewegingseducatie wil Nick in de toekomst graag actief zijn in de sport. Een achttal (8) vragen voor Nick Abbink. 


1) Je lijkt me wel een harde. Ben je als speler ook zo en waar liggen jouw/de grenzen?
Ja ik ga er altijd hard in, met de intentie om de bal te spelen. De grens ligt daar, wanneer je niet meer om de bal speelt, maar om je tegenstander. Uiteindelijk bepaalt de scheidsrechter of het mag of niet.

3) Waar kun jij je kwaad om maken op het veld?
Schwalbes en grensrechters die partijdig zijn .

4) In welk systeem speel je graag zelf en welke rol heb jij hierin?
4-3-3 met de punt naar achteren op het middenveld. Dit is ook mijn positie en de rol van balafpakker is op deze positie belangrijk. Na het afpakken is het verplaatsen van het spel.

5) Je bent inmiddels een tijdje trainer, wat is het verschil tussen ‘speler Nick’ en ‘trainer Nick’?
Speler Nick is iemand die altijd veel strijd levert. Mooi voetbal maakt bij mij wel eens plaats voor 'de bal naar voren rossen', als het moet. Als trainer wil ik dat de kinderen juist de techniek die ze oefenen gaan toepassen in de wedstrijd ook al gaat het 10 keer verkeerd.

6) Zelf kreeg je als jonge jongen ook techniektrainingen van Stojan, wat heb je daarvan onthouden en geleerd?
Ja dat klopt. Dat was in de e1, haha! Ik heb onthouden dat techniek heel belangrijk is in het jeugdvoetbal, maar juist het plezier. Stojan en Tom Wassink hadden een goede afwisseling van serieus trainen en plezier maken.

7) Hoe bevalt het om nu trainer te zijn bij de Pelota Academy?
Goed, want het is leuk om de kinderen te trainen die gemotiveerd zijn! En er zijn verschillende leeftijdsgroepen , waardoor je je ook elke keer anders moet coachen. Dit is leuk en leerzaam om te doen.

8) Waar zie jij jezelf over tien (10) jaar in de voetballerij?
Ik hoop dat ik dan zelf nog steeds voetbal speel en fit ben. Hoop dan nog steeds in het 1e van DZC'68 te spelen of op een hoger niveau! Ook hoop ik de trainerscursus te halen en nog steeds jeugdtrainer te zijn in het voetbal.

Deel deze pagina: