HomeWie zijn wij › Milenko Visser

Milenko Visser

Het zijn juist die kleine details die het grote verschil maken in een wedstrijd

Milenko loopt van kinds af aan mee in deze, volgens hem, mooie en soms ook gekke voetbalwereld. Hij kwam als tactisch en technisch sterke nummer 10 uit voor beloften van de Graafschap en maakte daarna een rondje langs de amateurvelden.

Na clubs als A.Z.S.V., de Treffers en v.v. Germania, speelt hij momenteel voor het vijfde jaar bij sv DFS Opheusden (Hoofdklasse A zat). Daarnaast is hij techniektrainer bij de De Graafschap Pincvision voetbalacademie. Hij deed onderzoek naar de sociale effecten van een Betaald Voetbal Opleiding op jonge talentvolle spelers en studeerde met zijn resultaten af aan de Calo Sportacademie (hbo). Hij is veelal bezig met sportmanagement en -marketing vanuit Pelota. Voor Panna Magazine houdt hij interviews met profvoetballers en schrijft hij artikelen. 

Zijn favoriete voetbalanalyticus is René van der Gijp, vanwege zijn oog voor de details. Gijp ziet wel die kleine momenten zoals een kapbeweging, een loopactie of een geweldige pass, vaak voorafgaand aan een doelpunt. Juist die kleine details, die het grote verschil maken in een wedstrijd, maar waar vaak aan voorbij wordt gegaan. 

Op de vraag wat zijn doelstelling is met de Pelota Academy antwoordt hij:''Op korte termijn een zo'n bekend mogelijke academy neerzetten in de regio, waarbij wij de kans krijgen om met zoveel mogelijk voetballers elke zondag te trainen en hun talent te laten ontwikkelen. Mijn lange termijn doelstelling met de Academy is om de beste voetbalschool van de regio te worden en we zijn al goed op weg.

Bijlagen bij Milenko Visser

Deel deze pagina: