HomeWie zijn wijGasttrainers › Jorrik Tuenter

Jorrik Tuenter

Zonder techniek is een goed positiespel onmogelijk

Voetbal is vanaf kleins af aan zijn grote passie. Vanaf het moment dat hij kon lopen, had Jorrik een bal aan de voet. Bij het bereiken van de juiste leeftijd, schreef Jorrik zich direct in bij voetbalvereniging DZC'68. Vervolgens heeft hij bij DZC ’68 de hoogste jeugdelftallen doorlopen en viel op door zijn voetbaltalent. De Graafschap pikte hem op en nadat hij in de C-jeugd bij De Graafschap speelde, keerde Jorrik in de B-jeugd terug bij DZC ’68.

 

Als speler was hij altijd bezig met technische en tactische voetbalelementen. Op straat werkte Jorrik vooral aan de technische aspecten en van goede jeugdtrainers ontving hij graag tactische bagage. Inmiddels heeft hij vol overgave voor het trainersvak gekozen. Dit seizoen is Jorrik trainer van DZC ’68 C1, dat uitkomt in de 3e divisie. Door het geven van trainingen aan jonge talenten en het volgen van de trainerscursus UEFA C / trainer coach 3-jeugd hoopt hij zich te ontwikkelen tot een goede trainer.

 

Het liefst werkt Jorrik met jonge talenten aan hun voetbalontwikkeling. Vooral op het gebied van technische en tactische vaardigheden kan hij zijn ei kwijt. Op trainingen probeert hij spelers het belang van technische en tactische vaardigheden te doen inzien door deze te vertalen naar wedstrijdsituaties. Hij geniet ervan als spelers zich ontwikkelen. Het geeft grote voldoening als hij op zaterdag getrainde elementen terugzie in de wedstrijd.

 

Jorrik over de Academy:''Ik vind het een goede zaak dat techniek het speerpunt is van de Stojan Visser Academy. Om op tactisch en andere voetbalgebieden een ontwikkeling door te maken, zijn technische vaardigheden namelijk voorwaardelijk. Zonder technische vaardigheden is het vrijwel onmogelijk om een goed positiespel te spelen en dus dominant te zijn tijdens wedstrijden''.

 

Deel deze pagina: