HomeWie zijn wijGasttrainers › Hesdey Suart

Hesdey Suart

Techniek brengt plezier voor jezelf en supporters

De geboren (1986) en getogen Rotterdammer van Surinaamse afkomst Hesdey Suart is één van de betere amateurspelers op de Nederlandse velden. Al op jonge leeftijd werd Suart gescout door Feyenoord. Vervolgens kwam hij uit voor Vitesse, Helmond Sport en AGOVV. Hij was toe aan een buitenlands avontuur, waardoor hij koos voor Cracovia Krakow, uitkomende in de hoogste profdivisie in Polen. Na drie jaar Polen keerde Suart terug naar Nederland en speelt momenteel samen met Milenko Visser voor DFS Opheusden, in de zaterdag Hoofdklasse A competitie. Daarnaast kwam hij enkele malen uit voor Suriprofs, met o.a. Edgar Davids en Patrick Kluivert.


Ondanks zijn positie als linkerverdediger, behoort Suart meestal tot de meest technische spelers van het team. De oorsprong van zijn techniek ligt in Rotterdam Zuid, waar op de pleintjes veelal straatvoetbal werd gespeeld. Suart was veelal aan het voetballen met namen als Robin van Persie, Kew Jaliens, Said Boutahar. ‘’Het was algemeen bekend dat daar veel goede spelers, zowel uit Amsterdam en Rotterdam bij elkaar kwamen om te spelen, het ging er vaak hard aan toe. Er waren vaak grote leeftijdsverschillen en zaken als geloof of uit welke cultuur je komt telden niet. ‘’Het enige dat telde waren je voetbalskills’’.

 

Recht onder: Hesdey Suart voor de Suriprofs

 Suriprofs elftal 2008 met o.a.: Sno, Kluivert, Reiziger, Jaliens, Davids, Emanuelson en rechtsonder gehurkt 'Hesdey Suart'.

 

De ervaring die Suart heeft opgedaan tijdens zijn loopbaan probeert hij nu over te brengen op de jeugd. Momenteel (2014-2015) is hij trainer van sv DFS B1 en volgt hij, dankzij zijn profverleden de verkorte cursus TC3. Daar zit hij in de cursusgroep met o.a. oud PSV’r Wilfred Bouma. Hesdey is een voorstander van technisch voetbal, snelle combinaties en het durven van acties maken. ‘’Laat je zelf zien en gelden in het veld. Train en speel hard, maar wel met respect voor elkaar’’. 

 

Deel deze pagina: